Bu Sitede Ara

Mavi Balina-Okyanustaki En Büyük Balık







Mavi Balina-Okyanustaki En Büyük Balık





Mavi Balina,
Uçsuz bucaksız Okyanuslarda Yaşayan,Gezegenimizin En büyükHayvanıdır.30 metre uzunluğunda ve 200 ton ağırlığındadır.En büyük dinazor'dan bile çok daha büyüktür.Dilinin ağırlığı bir fil'in ağırlığı
kadardır.kalbi bir araba boyutundadır.Bazı damarları o kadar geniştir ki!İçlerinde yüzebilirsiniz.Sadece Kuyruğu bile,küçük bir uçağın kanatları kadar geniştir.





Aerodinamik yapısı mükemmele yakındır.bu nedenle 20 deniz mili hızla yol alabilirler.Denizlerdeki en hızlı hayvanlardan birisidir.Okyanusun en büyük sakini olan Mavi Balina,kabuklu bir hayvan olan, birkaç santim uzunluğundaki küçük Karideslerle beslenmektedir.Sürü Halinde toplanan Karidesler,denizi kırmızıya boyarlar.Mavi Balina günde 40 milyon karides yiyebilir.





Mavi balinaların
 bu dev boyutlarına rağmen,Haklarında çok az şey biliyoruz.Göç yolları hala bir muamma,yavrulamak için gittikleri yer konusunda hiçbir fikrimiz yok.bize okyanusun içinde yaşayan canlılar konusunda daha öğrenmemiz gereken çok şey olduğunu hatırlatıyorlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnternet Hızınızı Öğrenmek İstermisiniz ? İnternetiniz yavaş mı? Aşağıdaki ekrandan test ederek öğrenebilirsiniz?
İntenet Hız testine Başlamak için Resime veya buraya Tıklayınız! İnternet Hızınızı Ölçerek ,Hızınız düşük ise Bağlı bulunduğunuz İnternet sağlayıcı firmanızla görüşerek,İnternet hızınızı, Tarife değişikliği Yaptırarak artırmanız Mümkün!

Her şeyi Bilmemize Gerek yok,Haddimizi bilelim Yeter! Güzel Zaman Geçirelim!

İzleyiciler