Bu Sitede Ara

Canlı para yarışmasında Final sorusunda 650 bin tl kaybettiler!

20 Kasım Cumartesi gecesi, ''Canlı Para'' yarışmasında Sorulan, 650 Bin TL Değerindeki Final Sorusu,

İşte 650 Bin TL Kaybettiren  Final sorusu,

Hangi Eser Daha Önce Yapılmıştır. Eyfel Kulesi mi ?  - Özgürlük Heykeli mi?






Yarışmacıların,Bu soruda tercihleri  ''Eyfel Kulesi'' oldu . Fakat doğru cevap ''Özgürlük Heykeli'' Çıktı.




8.Soruya Kadar çok başarılı şekilde gelen yarışmacılar .8.soru olan Final sorusuna yanlış cevap vererek 650 Bin TL lik Para ödülünü kaybettiler.Soruyu doğru yanıtlamış olsalar idi,Türk Televizyonlarında verilen en büyük Para ödülünün sahibi olacaklardı.ama olmadı!






İşte Eserlerin Tarihçeleri;

Özgürlük Heykeli, ABD'nin New York şehrindeki Liberty (Özgürlük) adası üzerinde, inşa edildiği 1886 yılından bu yana Amerika'nın simgesi olan anıtsal heykel ve gözlem kulesi. Dünyanın en tanınan abidelerinden biridir.
Bakırdan yapılan Özgürlük Heykeli, Fransa tarafından kuruluşunun 100. yılı nedeniyle ABD'ye hediye edilmiştir,1884-1886 yılları arasında inşa edilmiştir.ABD'nin New York şehrindeki Özgürlük Adası'nda yer alır.

Alıntı vikipedi .http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zg%C3%BCrl%C3%BCk_Heykeli

Eyfel Kulesi 1887 ile 1889 yılları arasında Gustave Eiffel'in firması tarafından, Fransız Devrimi'nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde inşa edilmiştir. Aslında kulenin mimarı Gustave Eiffel değil, İsviçreli Maurice Koechlin 'in siparişi üzerine tasarlayanStephen Sauvestre'dir. Meslektaşı Emile Nouguier ile beraber ilk tasarımları yapmıştır. Kulenin, 7.739.401 Frank 31 Sent tutan inşaat masrafları, Gustave Eiffel'in tahminlerinin 1 milyon frank üstündedir. 1889 yılındaki açılış tarihden önceki 5 ayda 1,9 milyon kişi ziyaret edince, yıl sonuna kadar toplam masrafın 3/4'ü çıkartılmıştır. Böylelikle Eyfel Kulesi, daha başından, kazanç sağlayan bir şirket görünümüne bürünmüştü.

Alıntı vikipedi.http://tr.wikipedia.org/wiki/Eyfel


Yarışma ile ilgili Daha Önceki İlginç Bölümler İçinTIKLAYINIZ!

Canlı para yarışması 8.soruda 650 bin tl kaybettiler!Canlı para yarışması 8.soruda 650 bin tl kaybettiler!Canlı para yarışması 8.soruda 650 bin tl kaybettiler!Canlı para yarışması 8.soruda 650 bin tl kaybettiler!Canlı para yarışması 8.soruda 650 bin tl kaybettiler!20 Kasım cumartesi Gesesi Canlı olarak Yayınlanan,''Canlı Para'' yarışmasında.20 Kasım cumartesi Gesesi Canlı olarak Yayınlanan,''Canlı Para'' yarışmasında.20 Kasım cumartesi Gesesi Canlı olarak Yayınlanan,''Canlı Para'' yarışmasında 650 bin tl kaybettiler!650 bin tl kaybettiler!'Canlı Para'' yarışmasında 650 bin tl kaybettiler!'Canlı Para'' yarışmasında 650 bin tl kaybettiler!Canlı para yarışmasında Final sorusunda 650 bin tl kaybettiler.Canlı para yarışmasında Final sorusunda 650 bin tl kaybettiler!!Canlı para yarışmasında Final sorusunda 650 bin tl kaybettiler!.Canlı para yarışmasında Final sorusunda 650 bin tl kaybettiler!.Canlı para yarışmasında Final sorusunda 650 bin tl kaybettiler!Hangi Eser Daha Önce Yapılmıştır. Eyfel Kulesi mi ?  - Özgürlük Heykeli mi?Hangi Eser Daha Önce Yapılmıştır. Eyfel Kulesi mi ?  - Özgürlük Heykeli mi?Hangi Eser Daha Önce Yapılmıştır. Eyfel Kulesi mi ?  - Özgürlük Heykeli mi?Hangi Eser Daha Önce Yapılmıştır. Eyfel Kulesi mi ?  - Özgürlük Heykeli mi?

1 yorum:

  1. paraya en çok yaklaşan bunlar oldu.son sorudada bu kadar para kaybedilmezdi.

    YanıtlaSil

İnternet Hızınızı Öğrenmek İstermisiniz ? İnternetiniz yavaş mı? Aşağıdaki ekrandan test ederek öğrenebilirsiniz?
İntenet Hız testine Başlamak için Resime veya buraya Tıklayınız! İnternet Hızınızı Ölçerek ,Hızınız düşük ise Bağlı bulunduğunuz İnternet sağlayıcı firmanızla görüşerek,İnternet hızınızı, Tarife değişikliği Yaptırarak artırmanız Mümkün!

Her şeyi Bilmemize Gerek yok,Haddimizi bilelim Yeter! Güzel Zaman Geçirelim!

İzleyiciler