Bu Sitede Ara

Türkiye, Evrim teorisine inanmayanlarda başı çekiyor,





Economist dergisi çarpıcı bir gerçeği günışığına çıkardı,

Economist dergisine göre, dünyada evrim teorisine inananların oranı giderek azalıyor. Türklerin ise sadece
yüzde 26’sı teoriye inanıyor. Tarihin en çok tartışılan konularından biri olan evrim teorisine inananların oranında azalma olurken, bu alanda Türkiye başı çekiyor.





Economist dergisinin haberine göre, Gallup’un araştırması Türkiye’de evrim teorisinin gerçekliğine inananların oranı yüzde 26. Yüzde 52 evrim teorisi için “kesinlikle yanlış” derken, kararsızların oranı ise yüzde 22. Türkiye’nin ardından evrim teorisine en fazla şüpheyle bakan ülke ABD. Amerikalıların sadece yüzde 38’i Darwin’e inanıyor. Yüzde 42 evrim teorisinin yanlış olduğunu düşünürken, yüzde 20 kararsız kaldı.

Ancak Avrupa ülkelerinde tablo tamamen tersine dönüyor. Evrim teorisinin en fazla yandaş bulduğu ülke İzlanda. İzlandalıların yüzde 80’i teoriye inanıyor. Karşı çıkanlar ve kararsızlar ise yüzde 10’ar olarak bölünüyor. İzlanda’yı yüzde 79’la Danimarka ve İsveç takip ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnternet Hızınızı Öğrenmek İstermisiniz ? İnternetiniz yavaş mı? Aşağıdaki ekrandan test ederek öğrenebilirsiniz?
İntenet Hız testine Başlamak için Resime veya buraya Tıklayınız! İnternet Hızınızı Ölçerek ,Hızınız düşük ise Bağlı bulunduğunuz İnternet sağlayıcı firmanızla görüşerek,İnternet hızınızı, Tarife değişikliği Yaptırarak artırmanız Mümkün!

Her şeyi Bilmemize Gerek yok,Haddimizi bilelim Yeter! Güzel Zaman Geçirelim!

İzleyiciler