Bu Sitede Ara

VİTAMİNLER VE FAYDALARI




Bizi hastalıklardan koruyan vitaminlerin hangi yiyeceklerde bulunduÇunu ve vücudumuzda ne gibi görevleri olduÇunu biliyor musunuz?
A VİTAMİNİ Kaynakları: Süt, koyun eti, yumurta, balık, dana eti, tavuk eti, kuşkonmaz, patlıcan, portakal,
greyfurt, maydanoz, armut, elma, patates ve domates. Görevi: Enfeksiyonlara karşı koruyucudur. Üreme fonksiyonlarında gereklidir. Büyüme ve gelişmeye yardımcı olur. Gözleri de korur.
E VİTAMİNİ Kaynakları: Muz, tereyaÇı, sıÇır eti, havuç, kepek, sıÇır karaciÇeri, çilek, peynir, kuru fasulye, yer fıstıÇı, soya ve zeytinyaÇı, ton ve kılıç balıklarının yaÇı, süt, yumurta, portakal, taze bezelye, elma, patates, tavuk eti, pirinç ve domates. Görevi: Kanser oluşum riskini azaltır, katarakt oluşumunu geciktirir, kansızlıÇın önlenmesi için de gereklidir.
D VİTAMİNİ Kaynakları: Sucuk, balık ve su ürünleri, tereyaÇı, peynir, istiridye, süt. Görevi: Kalsiyum metabolizmasını düzenler, kemiklerin ve dişlerin sertleşmesinde etkilidir.
C VİTAMİNİ Kaynakları: Yeşil sebzeler, turunçgiller, çilek, domates, kuşburnu, kivi, maydanoz Görevi: Kılcal kan damarlarının kuvvetli olmasını saÇlar, yara iyileşmesini hızlandırır. Vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
B6 VİTAMİNİ Kaynakları: Hayvsansal gıdalar, balık, tam buÇday unu, karaciÇer, böbrek, yeşil yapraklı sebzeler Görevi: Dokuların yenileşmesini saÇlar, sinir sistemini düzene sokar. Cildin parlaklıÇını ve gerginliÇini saÇlar.
B12 VİTAMİNİ Kaynakları: Dana eti, dana karaciÇeri, böbrek, süt ve süt ürünleri, peynir, yumurta, midye, uskumru, sardalya Görevi: Normal büyüme ve gelişmede etkili rol oynar. BaÇışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir. Folik asit Kaynakları: KaraciÇer, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler Görevi: Kan hücresi yapımı ve hücre çoÇalmasında yardımcı olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnternet Hızınızı Öğrenmek İstermisiniz ? İnternetiniz yavaş mı? Aşağıdaki ekrandan test ederek öğrenebilirsiniz?
İntenet Hız testine Başlamak için Resime veya buraya Tıklayınız! İnternet Hızınızı Ölçerek ,Hızınız düşük ise Bağlı bulunduğunuz İnternet sağlayıcı firmanızla görüşerek,İnternet hızınızı, Tarife değişikliği Yaptırarak artırmanız Mümkün!

Her şeyi Bilmemize Gerek yok,Haddimizi bilelim Yeter! Güzel Zaman Geçirelim!

İzleyiciler